Dramska skupina

Na inicijativu ravnateljice Višnje Romaj, u sklopu Igraonice Gradske knjižnice i čitaonice u Virovitici već nekoliko godina djeluje Dramska grupa GKČ, koja okuplja djecu od predškolskog do osnovnoškolskog uzrasta. Djeca se u dramskoj grupi zabavljaju, razvijaju svoje mogućnosti i koncentraciju, stječu sigurnost i samopouzdanje, a kroz igru razvijaju svoju kreativnost i maštu.

Također, surađuju s drugim polaznicima i uče kako raditi u grupi, te što je timski rad u kojem se moraju osloniti na partnera kako bi došli do određenih rezultata ili kako bi završili pred njih postavljen dramski zadatak. Sudjelovanjem u dramskim igrama, vježbama i dramskim tehnikama djeca razvijaju empatiju, toleranciju, moralna uvjerenja i jačaju samopouzdanje.

Polaznici sudjeluju u stvaranju predstave, a kroz elemente procesne drame razvijaju dramsku darovitost i upoznaju se s dramsko-scenskim izrazom. Tijekom rada u dramskoj grupi, djeca uče komunikaciju, razvijaju svoje govorne sposobnosti i izražajnost. Posebna pozornost posvećuje se pravilnom izražavanju i obogaćivanju rječnika te izražajnosti pokreta i njihove koordinacije.

Nadalje, upoznaju se s dramskim stvaralaštvom i vrstama dramskog izraza. Dramski odgoj je izuzetno koristan za pravilan razvoj dječje ličnosti. Kroz recitacije, dijaloge, monologe, pantomime, imitacije i improvizacije, djeca vježbaju vlastiti glas, oslobađaju se u govoru i pokretu.

Neki od ciljeva dramske skupine, pa tako i odgoja, jest pružiti djeci mogućnost za što kvalitetnije provođenje slobodnog vremena. U okviru raznih svečanosti, književnih večeri kao i samih predstava, djeca redovito pokazuju rezultate rada dramskog studija.

PROSINAC U GRADU Predstava i slatki darovi za polaznike Igraonice Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica

 

Polaznici Dramske skupine Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica danas (petak) odigrali su predstavu “Božićni darovi” za sve mališane polaznike Igraonice. Riječ je o poučnoj predstavi kojom su mališanima pokušali ukazati na važnost dobrote, prijateljstva i ljubavi u odnosu na materijalne darove. Uz pomoć roditelja, mali su glumci nakon predstave svoju publiku počastili slatkim darovima. (www.icv.hr, ml; foto: M. Lukačić)