Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

Povijesna i umjetnička fotografija - Virovitica nekad i sad

Održano   |     |   08.03.2011.

Povijesna i umjetnička fotografija - Virovitica nekad i sad

Ukoliko se želite podsjetiti na staru Viroviticu i uživati u detaljima nove Virovitice dođite u Knjižnicu i pogledajte izložbu fotografija Virovitica nekad i sad.

Naime, povodom obilježavanja Dana Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici,  8. ožujka otvorena je  izložba Povijesna i umjetnička fotografija, rad učenika Gimnazije.

Pozdravnu riječ uputila je  ravnateljica Gimnazije Ivana Bešir. Podsjetila nas je da je ovo njihova treća izložba fotografija, te istaknula nastojanje i trud učenika i profesora za što boljim obrazovnim rezultatima i kreativnim stvaralaštvom, što je jednako važno.

Mentorica Dubravka Sikora također se obratila nazočnima uz napomenu da se radi o 24 fotografije devet autora, od 15 do 18 godina. „Za kreativnost, likovnost, likovni izražaj nisu važne godine, a neki učenici upravo u  umjetničkoj fotografiji vide svoj poziv“, rekla je prof. Sikora.

Sadržajno i znalački o povijesnoj fotografiji govorio je Vlatko Smiljanić,  a o umjetničkoj fotografiji govorio je Matej Bajan.

Odlične glazbene točke i domjenak obogatili su izložbu, koja će uskoro postati stalni postav Gimnazije.