Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

"Šareni svijet" - susret s književnicom Zvjezdanom Čagalj

Održano   |     |   20.10.2008.

17. listopada s početkom u 18. sati održan je susret s književnicom Zvjezdanom Čagalj.

Zvjezdana Čagalj rođena je u Splitu gdje je i diplomirala na Pedagoškoj akademiji, smjer predškolski odgoj.

 Ministarstvo za prosvjetu i kulturu RH promaknulo ju je 2002.g. u zvanje odgajatelj – savjetnik.

 Dobitnica je brojnih nagrada za postignuća u svome radu, te je autorica više od trideset uglazbljenih pjesama za djecu, izvođenih na dječjim festivalima.

 Posvećuje mnogo vremena dramskom radu s djecom i odraslima kao autor dramskih tekstova i glazbeno – scenskih igara.

 Svoj bogat djelokrug aktivnosti obogaćuje i Radionicama teoretskog i praktičnog sadržaja namijenjenih roditeljima, stručnim suradnicima i svima onima koji žele proširiti svoje znanje u odgojno – obrazovnom radu s djecom. Radionice provodi u suradnji s prof. psihologije. Zajedno gostuju u mnogim vrtićima i školama diljem Hrvatske.

 Do sada je objavila dvije zbirke pjesama za djecu : Gibalice – zibalice i Kad padne zvijezda, zbirku pjesama za odrasle Negdje između i Štorije o životu, slikovnicu San žutog lista.

Knjige, sa zajedničkim nazivom Šareni svijet, sadržavaju priče, igrokaze i pjesme za djecu predškolske i rane školske dobi s metodičkom obradom pedagoga i logopeda.

 Nakon uvodnih riječi ravnateljice Višnje Romaj i nekoliko riječi organizatorice književnog susreta Ivane Molnar, cijeli događaj uveličala su djeca Igraonice i djeca prvog razreda OŠ Ivane Brlić Mažuranić, razredne učiteljice Jasdne Resler,interpretirajući pjesme naše gošće.

 Zbog ukazanog velikog interesa publike za djela Zvjezdane Čagalj, iskreno se nadam da je ovo prvo druženje i tek prvi održan susret.