Digg   StumbleUpon   Facebook   Del.icio.us   Croportal       Ispiši   Preporuči

Žao mi je naroda

Održano   |     |   09.04.2011.

Žao mi je naroda

U organizaciji Udruge Ličana Vila Velebita Virovitica i njihove predsjednice i zamjenice gradonačelnika Virovitice gospođe Željke Grahovac i  Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica održano je predstavljanje knjige Žao mi je naroda u subotu, 9. travnja. U knjizi su sakupljeni intervjui  sa biskupom gospićko senjske biskupije Milom Bogovićem kroz proteklih deset godina  na temu aktualnih događanja i problema u hrvatskom društvu. Knjiga intrigantnog naslova nudi niz njegovih vrlo konkretnih, izravnih odgovora, te po mišljenju mnogih daje povijesni presjek hrvatskog društva.

Na predstavljanju su govorili književnik Hrvoje Hitrec, priređivač knjige prof. dr. Ante Bežen, predsjednik Udruge Ličana Vila Velebita iz Požege prof. dr. Josip Fajdić, glavni urednik izdavačkog poduzeća Alfa Božidar Petrač i biskup Mile Bogović.

Iz bogate biografije treba izdvojiti da je biskup  Bogović povjesničar, odličan poznavalac glagoljaštva, domoljub koji je potaknuo izgradnju Crkve hrvatskih mučenika u Udbini.

Događanju su nazočili virovitički gradonačelnik Ivica Kirin sa suprugom, predstavnici Županije, Matice hrvatske, svećenici iz crkve Sv. Roka iz Virovitice, župnici iz Lukača i Milanovca, članovi Udruge Vila Velebita i mnogi drugi.

Uvaženi skup i cijenjene goste pozdravila je ravnateljica Knjižnice prof. Višnja Romaj. Istaknula je da je Knjižnica kao matična knjižnica, tj. županijska otvorena za različite udruge čime Knjižnica predstavlja most, poveznicu u zbližavanju ljudi. U svom pozdravnom govoru gradonačelnik

Ivica Kirin pohvalio je ravnateljicu  Višnju Romaj za izniman doprinos Knjižnici koja je postala nositeljem brojnih događanja u gradu i županiji.