Zbirka Domovinskog rata sadrži literaturu na temu Domovinskog rata iz svih područja ljudskog znanja. Najveći broj zastupljenih djela je iz vojnih znanosti i ratnih vještina, zatim politike, književnosti, povijesti, religije, sociologije, demografije, prava, medicine, umjetnosti, fotografije itd. U Zbirci se nalazi i nekoliko dokumentarnih filmova o Domovinskom ratu.

Zbirka stripa

U okviru manifestacije CRTOMAT! – mali festival ilustracije i stripa, u studenom 2015. ravnateljica Knjižnice Višnja Romaj, promovirala je u Knjižnici Zbirku stripa i otvorila Strip-kutak, smješten u središnjem dijelu Odjela za odrasle u blizini Infopulta. Ljubitelji stripa mogu izabrati: fantastični, vestern, pustolovni, horor, erotski, komični ili strip sa superjunakom.

Kutak za mlade dio je Odjela za odrasle gdje se nalaze književni naslovi domaće i svjetske književnosti sadržajem namijenjen korisnicima srednjoškolske dobi.

Kutak za slijepe i slabovidne osobe

Otvorenju su nazočili ravnateljica Hrvatske knjižnice za slijepe iz Zagreba Sanja Frajtag sa suradnicima koji su za ovu prigodu postavili izložbu knjiga i notnih zapisa na Braillevom pismu, hrvatski popularno brajici. Izložba je osmišljena povodom 200-te godine rođenja Luisa Braille i već je putovala u nekoliko hrvatskih gradova. Gosti su mogli vidjeti i nastariju knjigu na brajici iz 1862., bocu pjenušca sa etiketom na brajici i ugraviranim likom Braille, karte, straničnike, prospekte isl.

Za ovaj projekt Knjižnica je nabavila zvučne knjige, osigurala dva računala za rad, uspostavila suradnju s Udrugom slijepih i slabovidnih VPŽ. Lions Club Vereucha pomogao je u nabavci govornog programa i govorne jedinice koja omogućava slijepim osobama korištenje računala. U nastanku ovog projekta pomogao je prof. Perica Mihaljević.

Kutak je mjesto gdje će se slijepe i slabovidne osobe moći predstaviti javnosti kroz svoje večeri, promocije i druge aktivnosti. 

 

Kutak za čitanje na stranim jezicima

Kutak za strane jezike dio je Odjela za odrasle u kojem se nalazi literatura na engleskom, njemačkom, talijanskom i španjolskom jeziku. Zastupljena je stručna literatura i beletristika. Ovdje možete pronaći poznate naslove iz beletristike prilagođene određenom stupnju znanja engleskoga i njemačkoga jezika.

Informatička čitaonica za korisnike

Informatička čitaonica ima 8 radnih mjesta za tihi rad i rad na računalima (obrada teksta, internet…), a ostali dio se koristi kao središte kulturnih zbivanja, gdje se održavaju književne večeri, tribine, predstavljanja knjiga, izložbe…

Kutak za odmor i boravak djelatnika