U prigodnom programu Kulturno-umjetničko društvo Virovitica promoviralo je knjigu u petak, 07.12.2018. godine povodom obilježavanja 30 godina svoga rada. Gotovo da nema značajnije manifestacije u našemu gradu i županiji, a da oni nisu prisutni. Tamo gdje su oni, uvijek je lijepo i veselo. Društvo koje s ponosom nosi ime svoga grada 30 godina čuva etnografsko blago i promovira ljepotu hrvatskog folklora unutar granica Lijepe naše i izvan nje. Do sada je kroz Društvo prošlo oko 200 članova, a danas folklorna sekcija broji 35 aktivnih članova, te tamburaška sekcija 6 članova.

Dio svoga bogatog iskustva, priče i anegdote skupili su u bogato ilustriranoj monografiji. “Zaista nam je trebalo dosta vremena da skupimo tih 30 godina i stavimo ih u jednu knjigu. Samo smo fotografije, kojih u knjizi ima preko 60, skupljali preko godinu dana”, istaknuo je Matija Gosler, predsjednik KUD-a. Knjigu su izdali pod pokroviteljstvom Grada Virovitice i iz vlastitih sredstava, a najzaslužniji za njezin izlazak na “svjetlo dana” su donedavni predsjednik KUD-a Branko Počić i koreograf Igor Juren. “Oni su odradili najveći dio posla oko knjige i zaista smo presretni i ponosni što ju možemo predstaviti široj javnosti “, rekao je predsjednik KUD-a.

Promociji je nazočio i iskazao im podršku pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica.

 (www.icv.hr, ml; foto: M. Lukačić, www.knjiznicavirovitica.hr, nk)