Na poziv Instituta za razvoj i inovativnost mladih iz Zagreba, ravnateljica Knjižnice prof. Višnja Romaj odazvala se i obećala provesti u knjižnici prestižan projekt pod nazivom Knjižnice kao napredni centri za stjecanje digitalnih vještina koji podrazumijeva besplatnu edukaciju za djelatnike knjižnice, na poklon dvadeset mikroračunala, isto toliko dodatnih setova koji kompletiraju uporabu mikroračunala, te uz to na poklon i 3D printer!

Dakle, radosti nije bilo kraja. Odmah se prionulo pripremi radionice u smislu osiguranja računala i osiguranja kvalitetne prohodnosti mreže. Nakon motivacijskog pisma koje je ravnateljice Knjižnice napisala i poslala e-mailom uslijedio je potvrdan odgovor. Uspjeli smo dobiti mogućnost održavanja pet radionica koje će voditi stručni edukator Tomica Turković. Radionica je doista uspješno odrađena i naši djelatnici bili su zaista oduševljeni. Oni time dobivaju mogućnost da s vremenom i iskustvom rade radionice u Gradskoj knjižnici u Virovitici, i to za djecu i odrasle, ali i mogućnost da budu poslani i u neke druge knjižnice u RH, ali i u druge javne i obrazovne ustanove. Uz to, ovom donacijom koju financira Google uključili smo se u najsuvremenije trendove uvođenja novih tehnologija u gradske, odnosno županijske knjižnice.

Uskoro će i naši knjižničari  biti osposobljeni da pokažu uporabu mikroračunala našim korisnicima jer smo zaprimili donaciju od 10 mikroračunala koje nam je poslao Institut za razvoj i inovativnost mladih iz Zagreba.

 

Ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice

Višnja Romaj, prof. i dipl. knjižničarka