Sabatina James, mlada Austrijanka pakistanskoga podrijetla ispovijeda nam svoju  potresnu životnu priču o odrastanju na Zapadu i rastrganosti između obiteljskih tradicija i svojih osobnih želja da živi svoje snove, a ne život koji je netko drugi izabrao za nju.

Priča je to o ljubavi, vjeri i obiteljskim sukobima koji se događaju tisućama mladih djevojaka koje odrastaju na zapadnjački način, u kojem je vjera uglavnom privatna stvar – stvar osobnoga uvjerenja, dok ih njihovo podrijetlo i vjerske tradicije prisiljavaju na dogovorene brakove i živote u kojima se – u skladu s religijskim uvjerenjima – sve vrti oko vjere i časti. Sabatinini se problemi povećavaju njezinim obraćenjem na kršćanstvo  u kojemu je pronašla bezuvjetnu ljubav za kojom je čeznula cijeloga života. Cijela priča kulminira suđenjem 2004. godine nakon kojega mlada djevojka pronalazi svoju slobodu i životno poslanje.

Svjedočanstvo Sabatinina obraćenja i njezine borbe za vjeru i osobnu slobodu postalo je međunarodni bestseler, a hrvatski nam prijevod predstavlja splitski Verbum u svojoj biblioteci Svjedočanstva.

Knjigu možete posuditi u Gradskoj knjižnici i čitaonici.

Priredila: Danijela Crnčić