Najavljivana još u prosincu 2018. godine u izdanju zagrebačke Iris Illyricae knjiga Priče o neustrašivim hrvatskim ženama objavljena je i dostupna čitateljima postala tek u proljeće 2019. 
Knjiga je namijenjena djeci i mladeži na što nam ukazuje tekstualni dio knjige jednostavnošću sadržaja i stila, ali i ilustracije poznatih hrvatskih ilustratorica. Za ovim zanimljivim naslovom mogu posegnuti i odrasli čitatelji kojima ona može biti uvod u daljnja istraživanja i detaljnija iščitavanja biografskih podataka neustrašivih Hrvatica.
Priče o neustrašivim hrvatskim ženama predstavljaju nam intimne i profesionalne portrete stotinjak Hrvatica različitoga interesa, društvenoga položaja i angažmana. Za naš je zavičaj svakako značajna Mara Matočec koja se u knjizi spominje kao prva hrvatska političarka.
Zanimljiva je ideja urednice knjige Ivane Glavaš Bakija da u projektu knjige o ženama sudjeluju samo žene. Knjiga je upravo tako i nastala – ženskim trudom i radom iako ne možemo ne spomenuti da su i muškarci bili prisutni kako u mislima tako i svojom osobnom podrškom.
Poznata je uzrečica kako iza svakog uspješnog muškarca stoji neka žena. Međutim, tko stoji iza tih neustrašivih žena koje su imale hrabrosti i snage pomaknuti granice. Često su puta to obitelj i prijatelji, no najčešće iza svake neustrašive žene stoji njezina osobna snaga, upornost i volja da ostane vjerodostojna sebi i ostvari svoje snove.
Knjigu možete posuditi u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici.

Priredila: Danijela Crnčić