U Gradskoj knjižnici i čitaonici u petak, 31, siječnja predstavljen je roman Dragane R. Tafra “Tajkunova kći – U ljubavi, ratu i ortačkom kapitalizmu sve je moguće”, književni prvijenac ove pulske autorice kojeg je Večernji list svrstao u jedan od deset najboljih domaćih romana prošle godine.

U pozdravnom govoru v.d. ravnatelj Alen Bjelica autorici je čestitao na književnom uspjehu. Nakladnica i urednica Sandra Pocrnić Mlakar iz Beletre istaknula je kako je riječ o posebnom djelu u kojem se na zanimljiv, zabavan, intrigantan način, s puno dosjetki, prikazuje život prepun luksuza i moći, dok je s druge strane slojevito prikazana unutarnja borba i rast Jelene Mogulić, kćeri tajkuna, a koja gotovo preko noći mora sakupiti krhotine svog života i spasiti sve do čega joj je stalo.

Dragana Radusinović Tafra novinarka je i komentatorica koja petnaest godina izbliza poznaje “ortački kapitalizam” i sve društvene slojeve koji upravljaju gospodarskim i političkim životom u Hrvatskoj. Istraživala je i pisala za Lider, Poslovni dnevnik, Forbes, Jutarnji list, Globus, a danas je kolumnistica portala Direktno i surađuje s magazinom Start.

Njena junakinja Jelena Mogulić kći je najpoznatijeg balkanskog tajkuna koja će, umjesto da uživa u novcu i moći, morati sama spasiti očevo potonulo carstvo, usput se boreći s obiteljskim tajnama i tražiti vlastiti identitet u rasulu života. Mnogi će u toj priči prepoznati i slučajeve iz naše okoline.

-Drago mi je što je roman doživio jako dobre kritike i što je izvrsno prihvaćen, osobito među kolegama novinarima, ali i velikom dijelu poslovnog svijeta te što ga čitaju sve generacije – rekla je autorica, čija je “Tajkunova kći” dosad predstavljena i u Zagrebu, Puli, Splitu i Slavonskom brodu. (www.icv.hr, mlo)