U veljači ove godine, za vrijeme 13. Tjedna psihologije u Gradskoj knjižnici i čitaonici promovirana je knjiga Dvadeset godina Društva psihologa Virovitičko-podravske županije. Knjigu je izdalo Društvo psihologa VPŽ. Urednici su Jasna Per-Kožnjak i Martin Lovretić, a tekst je pripremio Vladimir Kolesarić. Na 138 stranica prikazane su aktivnosti Društva i svih proteklih 12. Tjedana psihologije održanih u Virovitičko-podravskoj županiji.

Gostovali su brojni stručnjaci iz područja psihologije, obrađene su razne teme, organiziran je i psihodomjenak, koncert mlade psihologinje, finalistice The Voica, Ive Gortan i još mnogo toga. Bogato ilustrirana monografija svjedok je profesionalnog rada Društva u proteklih dvadeset godina. Vrijedni je to prikaz koji ukazuje što je psihologijska struka i kako psihologijska struka može pomoći ljudima u njihovim teškoćama.

Monografija ima svoje mjesto u Zavičajnoj zbirci, ali Vi je možete posuditi na Odjelu za odrasle. Vjerujem da ćete u njoj pronaći brojna poznata lica i mnoge zanimljivosti.

 

Priredila: Nela Krznarić