Spisateljica Liz Lawler rođena je u Chathamu u Dublinu. Nekadašnja medicinska sestra svoj prvijenac Ne budi se, smjestila je u njoj jako dobro poznato okruženje – bolnicu. Odmah po objavljivanju, roman je postao prava senzacija među obožavateljima psiholoških trilera, a na hrvatskom jeziku objavljen je u nakladi Mozaik knjige.

Roman započinje buđenjem doktorice Alex Taylor na operacijskom stolu. Potpuno dezorijentirana, prvo pomisli kako je doživjela strašnu nesreću te da se budi iz anestezije nakon višesatne operacije. No ipak nije sve tako bezazleno kako joj se učini na prvu. U sobi primjećuje nepoznatog čovjeka prekrivenog kirurškom maskom, koji joj zaprijeti i daje pravo biranja između dva neopisiva zla. Ponovno joj ubrizgava anesteziju, te Alex utone u san. Kada  se probudi,  leži na parkiralištu bolnice okružena svojim kolegama s posla. Nakon što policiji i kolegama ispriča sve što je proživjela, svima se to čini kao potpuno bizarna priča, pogotovo kada fizički pregled ne otkrije niti jedan dokaz o napadu. Unatoč trudu da ih uvjeri u istinitost svoje priče, kod svih nailazi na nerazumijevanje. Alex i sama počinje gubiti vjeru u sebe i svoj razum te pomisli da je sve bio samo ružan san kojega povezuje sa događajem koji ju je obilježio prije godinu dana. No tada se počinju pojavljivati nove žrtve sa istom pričom koju je i njoj samoj ispričao počinitelj ovog fantastičnog psihotrilera te Alexin život kreće u potpuno neočekivanom smjeru, jer ponekad oni za koje bi stavili ruku u vatru, kad tad otkriju svoje pravo lice.

Ne budi se, vrhunski ispripovijedan i nepredvidljiv roman, pun laži, spletki, nepovjerenja i nedostatka dokaza, osvojio je svjetske top ljestvice i srca obožavatelja napetih psiholoških trilera.

 

Priredila: Anja Krmpotić