Roman američke autorice istinita je životna priča.
Isabel Gillies imala je život kakav bi svatko poželio, obrazovanog i uspješnog supruga koji je radio kao sveučilišni profesor, dva zdrava dječaka, kuću iz snova i brak pun ljubavi i razumijevanja, barem je tako mislila. U samo nekoliko mjeseci njezina su se uvjerenja pokazala pogrešnima, a grčeviti pokušaji da svoju obitelj zadrži na okupu, uzaludnima.
Takvo što događa se svaki dan – komentirala je prijateljica.
U emotivnoj ispovijesti simbolična naslova Gillies iskreno i bez maski progovara o nesigurnostima jedne žene, njezinim zabludama, nošenju s neočekivanim životnim preokretima i najvećoj izdaji koju može doživjeti – preljubu.
Knjiga Takvo što događa se svaki dan (2009.) je bez patetike i samosažaljenja; napisana jednostavno i neposredno, s dozom humora, i više nalikuje intimnom razgovoru s dobrim prijateljem nego srcedrapajućim memoarima.
Ovaj autobiografski rukopis američke glumice postao je bestseller New York Timesa, a čitateljima poručuje da pokušaju zapaliti svijeću, umjesto da proklinju mrak i vole svoj život čak i kad se čini da im je u potpunosti iskliznuo iz ruku jer svaki je kraj prilika za novi početak.


Priredila Silvija Perić