Zbirka Poezija u svemu, prvijenac mladog virovitičkog autora Tonija Vukovića, predstavljena je u knjižnici u četvrtak, 13. kolovoza. Uz autora o zbirci su govorile urednica i lektorica Izabela Babić te recenzentica i ilustratorica naslovnice Natalija Vidak.
Sve nazočne pozdravio je ravnatelj prof. Alen Bjellica koji je mladom autoru čestitao i poželio još zbirki pjesama i lijepih predstavljanja. Istaknuo je kako će zbirka imati svoje mjesto u Zavičajnoj zbirci koja je zaštićena i koja ima posebnu pažnju.
I doista, Poezija u svemu je „virovitički proizvod“ tiskan u splitskoj nakladničkoj kući Redak iz Splita.

Publika je mogla uživati u 18 odabranih pjesama od 220 koje je Toni napisao. Tu se našla Čokolada, Mačja sreća, Palačinke, Biti ili ne biti, Ljudska navika, Nevrijeme…
Toni voli pisati pjesme u formi rime, a piše o svemu. Voli čitati, promišljati, ima nekoliko hobija, voli pisati za djecu. Sve za Tonija može biti inspiracija.
Recenzentica Vidak je istaknula da su njegove pjesme na izgled jednostavne, a u stvari duboke i smislene, u kojima Toni otkriva suptilni osjećaj za dom, domovinu, red, želju da stvari oko nas budu bolje, vedrije i čovječnije.
Urednica Babić je uz autora čitala stihove te istaknula njegovu marljivost i pozitivan stav prema sebi i svijetu.
Rodoljubaši, Dinko Magenhajm i Matej Hajmaši glazbenim izvedbama obogatili su večer.

smart