• Vatra i krv, George R. R. Martin

Opisana kao povijest kraljeva Targaryena, od Aegona Osvajača do Aegona III., Vatra i krv – knjiga naslovljena prema kućnom geslu te plemićke loze – zbiva se tristo godina prije događaja opisanih u serijalu Pjesma Leda i Vatre.

  • Američki bogovi, N. Gaiman

 U svom višestruko nagrađivanom romanu Američki bogovi, britanski spisatelj Neil Gaiman stvorio je rijetko uspješan suvremeni svijet prožet fantastikom. Gaimanova mašta pršti razigranošću, začudnim prizorima, očaravajućim likovima i suptilnim obratima.

  • Hobbit, J. R. R. Tolkien

Prvi Tolkienov fantastični roman. Radnja romana događa se u fiktivnom Međuzemlju gdje žive dobri i zli čarobnjaci, vilenjaci, hobiti, patuljci, trolovi i mnoga druga bića iz neiscrpne autorove mašte. Glavni motiv priče je vječna borba dobra i zla te prijateljstvo i požrtvovanost.

  • Sjena vjetra, C. R. Zafon

Polovicom četrdesetih barcelonski knjižar odvodi svog desetogodišnjeg sina Daniela u “Groblje zaboravljenih knjiga” – tajnu barcelonsku knjižaru. Na mjestu gdje se čuvaju zaboravljene knjige, zabranjene knjige – knjige koje je ovako i onako progutalo vrijeme. Dječak će izabrati knjigu “Sjena vjetra”…

  • Ponoćno sunce, S. Meyer

Kad su se Edward Cullen i Bella Swan sreli u Sumraku, rodila se jedinstvena ljubav. Nezaboravna ljubavna priča između Belle i vampira Edwarda u Ponoćnom suncu dobiva nov i mračan obrat. Susret s Bellom najpotresniji je i najneobičniji događaj koji je Edward doživio otkad je postao vampir.