• Dvadeset godina Društva psihologa Virovitičko-podravske županije : od 1998. do 2019. / [urednici Jasna Per-Kožnjak, Martin Lovretić].
    Virovitica : Društvo psihologa Virovitičko-podravske županije, 2020.

Bogato ilustrirana monografija u kojoj su predstavljene aktivnosti Društva u proteklih dvadeset godina i programi u 12 Tjedana psihologije održanih u Virovitičko-podravskoj županiji. Vrijedni prikaz rada i utjecaja psihologa na građane, poznata lica, zanimljivosti.

  • Poezija u svemu, Vuković, T. Split : Redak, 2020.

Zbirka pjesama u formi rime, na izgled jednostavne, ali duboke i smislene u kojima autor otkriva suptilni osjećaj za dom, domovinu, želju za bolji i vedriji svijet. Sve za autora može biti inspiracija, piše o svemu. U Zbirci se nalaze i pjesme za djecu.

  •  Ljubičin tjeden : zbirka kratkih priča, Bajer, N.
    Virovitica : Matica hrvatska, Ogranak Virovitica, 2020.

Dvanaest priča koje je autorica posložila kroz vrijeme od tjedan dana, pisane su kajkavskim narječjem, a prate djevojčicu Ljubicu kroz različite životne situacije: u selu, u školi, na igranju. Vrijeme je sredina prošlog stoljeća. U pričama na duhovit i iskren način otkrivamo kvalitetu obiteljskih odnosa, narodne običaje toga vremena i promjene u društvu. Knjiga je namijenjena za djecu i odrasle.

  •  Sto lica oporbenog psa, Jukić, O.
    Zagreb : CeKaPe – Centar za kreativno pisanje, 2019.

Zbirka kratkih priča slatinskog autora Olivera Jukića nastala je tako što je prva priča nagrađena na natječaju za kratku priču satiru u Čazmi, a nastavno na nju autor je napisao ostalih 11 koje čine “kratkopričaški tucet”. Namijenjena je svima koji vole satiru i ironično ismijavanje određenih pojava u društvu ili barem propitivanje stvari koje ponekad djeluju smiješno. Osim klasične knjige postoji i audio knjiga koju „čita“ virovitički glumac Draško Zidar.

  • Čaruga: životopis slavonskoga razbojnika Jovana Stanisavljevića : 1897. – 1925., Smiljanić, V. Zagreb : Despot Infinitus, 2020.

Na temelju policijskih i sudskih spisa, te pisanja tadašnjih tiskovina povjesničar Vlatko Smiljanić napisao je prvu povijesno utemeljenu biografiju o gotovo legendarnom vojnom dezerteru i razbojniku, Čarugi, koji je rođen u naselju u našoj županiji – Slavonskim Barama. S grupom istomišljenika pljačkao je i harao Slavonijom gotovo šest godina. Konačno je uhićen 1923. godine i osuđen na smrt, a egzekucija je izvršena 1925. godine.