Fotografski natječaj “Virka voli knjige”
Povodom Dana hrvatske knjige (22. travnja) koji se obilježava kao spomen-dan dovršenja Marulićeve Judite, Svjetskoga dana knjige (23. travnja) koji je spomen-dan smrti engleskoga „barda“ Williama Shakespearea te španjolskoga sanjara Miguela de Cervantesa i povodom Noći knjige, Ogranak Matice hrvatske u Virovitici (u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Virovitica) organizira fotografski natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola. Ovim natječajem želi se poduprijeti program Ministarstva kulture i medija koji je 2021. godinu proglasio Godinom čitanja.

TKO MOŽE SUDJELOVATI?
Svi učenici osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravske županije koji imaju između 8 i 17 godina. Dodijelit će se ukupno 3 nagrade, a svi sudionici bit će pohvaljeni.
ŠTO TREBA UČINITI?
S pomoću fotoaparata ili mobilnoga uređaja fotografirati knjigu koju upravo čitate ili knjigu koju izuzetno volite. Fotografirajte knjigu u zanimljivom okruženju, no pazite da nijedna knjiga pritom ne nastrada. ☺
Pokušajte izbjegavati ljude na fotografijama, a više se usredotočite na prostor. Fotografije na kojima se nalaze jasno vidljiva lica ljudi neće se uzimati u obzir.
DOKAD TREBA POSLATI RADOVE?
Rok za predaju radova je 22. travnja do 10 sati ujutro, a natječaj počinje 22. ožujka. Rezultate očekujte na našoj Facebook stranici https://www.facebook.com/Matica-hrvatska-ogranak-Virovitica-111016927373409 23. travnja do ponoći. Nagrade ćemo poslati na adresu škola koje učenici – sudionici natječaja – pohađaju.
KAMO POSLATI?
Svoje radove pošaljite na našu e-poštu maticavirovitica@gmail.com.
Vaš e-mail neka sadržava sljedeće podatke:
IME I PREZIME AUTORA/ICE FOTOGRAFIJE:
DOB:
NAZIV FOTOGRAFIJE:
IME I ADRESU ŠKOLE KOJU POHAĐA UČENIK AUTOR:
ADRESU SVOJE E-POŠTE:
Fotografije neka budu dostavljene u .jpeg, .jpg ili .png formatu.
Sretno svima! ☺
Suglasnost-Matica_Foto_natječaj