Otvorenje izložbe je u srijedu 10.3.2021. godine s početkom u 18.30 u prostore Gradske knjižnice i čitaonice.

U Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić Virovitica se GLOBE program provodi već 15 godinu GLOBE program pridonosi obogaćivanju i osuvremenjivanju postojećih nastavnih programa primjenom suvremenih tehnologija te ostvarivanju većih učeničkih postignuća na tim područjima. 
Izložbom će učenici i voditelji škole prikazati dosadašnji rad na projektima. Pri radu često su surađivali s drugim GLOBE školama na zajedničkim projektima. Zahvaljujući uzajamnoj suradnji i predanom radu učenika i voditelja ostvarili brojna priznanja tijekom sudjelovanja na državnim natjecanjima i Svjetskim virtualnim simpozijima. Kroz istraživački pristup nastavi učenici na konkretnim primjerima primjenjuju školska teoretska znanja.
Tijekom rada na projektima učenici su analizirali različite načine mjerenja promjera lipa, pratili populacije proljetnica u gradu, ptica na zgradama, pupanje drveća, analizirali krajobraznu raznolikost i pratili promjene vezane uz alergene biljke.
Uključivanjem u GLOBE program učenici razvijaju
trajnija znanja i sposobnosti. Iskustvenim učenjem stječu nove spoznaje o cjelovitosti okoliša, a pritom razvijaju pozitivne stavove i samosvijest temeljenu na svom aktivnom
sudjelovanju.

GLOBE voditelji u školi su:
dr.sc. Jasna Razlog
Grlica, Danijela
Žarković , uč. mentor , Ana Tonković, prof.
mat. i inf., Vladimir Didak , prof. geogr .,
Izabela Konto, prof. teh . kult., Ana Marija
Matić, mag. edu. biol. i chem.

Ponosni smo što smo već godinama dio svjetske GLOBE zajednice!