Na održanom Zoom predstavljanju knjige Biblioterapija i poetska terapija – priručnik za početnike u izdanju Školske knjige sudjelovala je Nela Krznarić, voditeljica Odjela za odrasle iz Gradske knjižnice i čitaonice, Virovitica.
Biblioterapija ili terapija knjigom stara je disciplina koju su primjenjivale mnoge civilizacije, ima široku primjenu u radu s ljudima svih dobi i služe za održavanje i jačanje mentalnog zdravlja. Autorica knjige Ivana Bašić i urednica Emica Calogjera Rogić predstavile su priručnik, najavile su edukacije za biblioterapeute, a potom se razgovaralo o pozitivnim učincima. Kolegica Krznarić iznijela je primjere dobre prakse iz virovitičke knjižnice u kojoj se već dvije godine promiču načela biblioterapije na radionicama za hrvatske branitelje u sklopu programa Dnevne bolnice i u radu sa osobama starije životne dobi u virovitičkim domovima.
U Hrvatskoj postoji Balans centar koji nudi informacije o radionicama i seminarima, kontakte i poveznice sa svjetskim organizacijama koje razvijaju područje logopedagogije, biblioterapije i poetske terapije.
„Druženje s ljudima blagotvorno je samo po sebi, a od druženja uz knjige nema bolje terapije“, zapisala je knjižničarska savjetnica Alka Stropnik.