Promocija zbirke poezije Sjećanja na minula proljeća Barice Dokić protekla je u prilično intimnoj i emocionalnoj atmosferi. Ovo je autoričina prva, ukoričena zbirka, a u pripremi su nekoliko. O samoj zbirci i procesu objave govorile su Romana i Emili Dokić, urednice knjige. One su, uz samu autoricu pročitale desetak iskrenih i nadahnutih pjesama iz zbirke. Poezija Barice Dokić je posvećena jednostavnim, a trajnim životnim preokupacijama – ljubavi, sjećanjima na mladost, prolaznosti, sreći… Akademska glazbenica Emili Dokić je na harmonici izvela tri sjajne i zahtjevne skladbe na opću radost prisutnih.  
Autorica je na kraju izjavila da će ‘pisati poeziju sve dok je služi pamćenje’, a mi vjerujemo i nadamo se tome! Knjigu ćete uskoro moći posuditi iz fonda naše knjižnice.
Barica Dokić (rođ. Domitrović) je rođena u Vukosavljevici 1951. Osnovno školovanje završava u rodnom mjestu i Špišić Bukovici, a srednjoškolsko u Zagrebu gdje se i zapošljava u NIK-u ‘Naprijed’. U Vukosavljevicu se vraća krajem 70-ih. Prvu pjesmu je objavila u radničkom listu 1974. u Zagrebu. Udana je i majka triju kćeri.