Povodom židovskog blagdana oprosta i pomirenja, Jom Kipura, Željko Weiss, dugogodišnji predsjednik Židovske općine Virovitica (2002. – 2013.) ustupio je izložbeni eksponat Gradskoj knjižnici i čitaonici. Pod nazivom Obična (ne), ali bitna priča, izložbena ploča  prikazuje likovne i literarne radove učenika osnovnih škola i bit će postavljena do polovine listopada. Naime, obilježavanju Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta, 27. siječnja, prije nekoliko godina pridružila se i Virovitičko-podravska županija. Na natječaj s temom Holokausta prijavili su se učenici osnovnih škola s područja Županije, te su svojim radovima izrazili osobno razmišljanje o ovoj važnoj temi.
Židovska općina Virovitica je u suradnji s Upravnim odjelom za društvene djelatnosti VPŽ izabrala najbolje uratke. Učenici, zajedno sa svojim mentorima bili su gosti Židovske općine Virovitica gdje su primili svoje nagrade.
„Zbirka radova pred vama od neprocjenjive je vrijednosti za sve naše članove koji su izgubili svoje najmilije ili samo proživjeli strahote Holokausta. I najvažnije od svega, uz vašu pomoć pridružimo se u glasnom izvikivanju poruke: Nikad više!!“, rekao je tom prigodom g. Weiss.