U sklopu programa adaptacije koji se svake godine provodi u Učeničkom domu Virovitica, učenici prvih razreda srednjih škola posjetili su našu knjižnicu u pratnji odgajateljice Gabrijele Slamić.

Prilikom susreta upoznali su se s prostorom, sadržajima, uslugama i zbirkama s ciljem približavanja ideje o knjižnici kao mjestu okupljanja, druženja, učenja i kreativnog izražavanja. Ujedno su naučili ponešto o knjižničnoj klasifikaciji te se upoznali s načinima pretraživanja knjižnične građe koristeći online katalog knjižnice. Predstavljena im je aplikacija mKnjižnica (Pametna knjižnica na dlanu) i web stranica knjižnice na kojoj se između ostalog nalaze i E-usluge putem kojih mogu tražiti pomoć u pronalasku literature za pisanje radova.

Poseban interes izazvala je Zbirka knjiga za mlade unutar koje su pronašli pregršt zanimljiv naslova. Tijekom cijelog susreta razgovaralo se o čitanju kao važnom segmentu u osobnom razvoju svakog pojedinca, te je istaknuto da je proglašenje 2021. godine Godinom čitanja, izvrstan poticaj za povratak čitanju ili za stvaranje novih čitatelja.