Na osmom susretu Kluba mladih „O čitanju i svemu pomalo“ članovi su se imali priliku upoznati s japanskim mangama i animeom. Poučno i nadasve zanimljivo predavanje održao je član Kluba, Niko Abramović.

Niko je sudionicima susreta otkrio da je manga japanska riječ za strip koji je nastao u Japanu, dok je anime japanski animirani film koji nastaje iz mangi. Nakon uvodnog dijela, uslijedio je i video o njihovom nastajanju, te neke zanimljive činjenice. Naime, crtači provode sate izrađujući ih, a za slobodno vrijeme im ostaje samo tri sata tjedno. Jedan od neobičnih običaja vezanih za mange je da se pročitana manga ostavlja u vlakovima kako bi pronašla put do čitatelja koji ju tada ponovno ostavlja drugima. Nisu izostali ni animei pa su sudionici pogledali prvu epizodu popularne japanske serije „Bilježnica smrti“ koja ih je oduševila i zainteresirala.

Hvala Niki na izvrsnoj prezentaciji i veseloj atmosferi. Za idući susret, povodom nadolazećeg „Halloweena“, članovi Kluba čitaju horor prema vlastitom izboru.