Koraljna vrata, Pavla Pavličića obilježila su 16. susret našeg Čitateljskog kluba koji od nedavno nosi naziv Nije bilo slučajno. Druženje je prošlo u već prisnoj i opuštenoj atmosferi uz dobrodošlicu novim članovima. U ovom egzistencijalističkom romanu koji sadrži elemente fantastike i zagonetke autor obrađuje Gundulićev ep Osman i tematski stvara odnos između umjetnosti i stvarnosti. Dajući tom djelu epitet savršenosti, navodi da ono nije dobro za društvo jer ograničava slobodu, postaje jedini kriterij i ujedno diktatura. Ispod, naoko jednostavne radnje i jezičnog izražaja, pisac ističe kontraste života i smrti, zdravlja i bolesti, navodeći time čitatelja da se duboko zamisli nad ljudskim bivanjem i vlastitim mjerilima vrijednosti.
Bogatim i raznolikim opusom svojih književnih djela Pavličić je stekao brojne poklonike što svakako vrijedi i za naše članove.
Za slijedeći susret koji će održati u srijedu 24.11.2021. u 18 sati. čitamo Soba kao zavičaj, djelo zavičajnog autora Branislava Glumca.