Pridružujući se obilježavanju Međunarodnog tjedna gluhih i nagluhih osoba – u kojemu se provode različite aktivnosti zajednica gluhih i nagluhih diljem svijeta, a čija je ovogodišnja tema poticanje svijesti o znakovnom jeziku, učenici prvog razreda Strukovne škole Virovitica posjetili su u petak 1. 10. našu knjižnicu.

Prilikom dolaska u knjižnicu, voditeljica Informacijsko – posudbene službe Mirjana Kotromanović upoznala ih je s uslugama, sadržajima, odjelima i zbirkama te im govorila o važnosti čitanja i pronalaska i prepoznavanja njima relevantnih informacija.

Nakon uvodnog dijela, prisustvovali su seminaru o osnovama hrvatskog znakovnog jezika koji im je održao djelatnik knjižnice Dávid Karácsonyi. Na taj su način proširili spoznaje o načinima komunikacije, što je i sastavni dio kurikula hrvatskoga jezika za prve razrede srednjih škola.

Organizirani posjeti poput ovoga poticajni su i doprinose razvoju svih oblika pismenosti, stoga pozivamo i ostale da se priključe ovakvim inicijativama.