Održanom radionicom za branitelje u petak, 28. siječnja u Dnevnoj bolnici započela je četvrta godina održavanja takvog tipa radionica u sklopu inkluzivnog programa Knjižnice. Na ovoj, dvadeset i trećoj po redu radionici, ravnatelj Knjižnice Robert Fritz i voditeljica Odjela za odrasle Nela Krznarić predali su u ime Knjižnice vrijednu donaciju knjiga.
Radi se o 150 dobro očuvanih naslova različitih žanrova iz našeg knjižnog fonda. Donacijom se želi omogućiti zainteresiranim korisnicima Dnevne bolnice da na jednostavan i brz način dođu do knjige.
Voditeljica Odjela Snježana Karničnik zahvalila se te istaknula vrijednost čitanja u smislu unapređenja mentalnog zdravlja. Sigurni smo da je ovo početak dugoročne suradnje Knjižnice i Opće bolnice Virovitica koja će uključivati program za bebe i, nadamo se uspostavu knjižničnog stacionara.
Gost radionice bio je virovitički pisac Zlatko Erjavec Ero, također branitelj, koji je svjedočio o otkrivenoj strasti pisanja u svojim šezdesetim. Čitao je humoreske iz svoje dvije knjige: Žene vole pametne muškarce i Žena koja je voljela kosilice te doprinio da se ovaj put uz dosta smijeha i vedrine razgovaralo o problemima na koje nailazimo u našoj svakodnevici.