Ne sjećaju se kada su se prvi put učlanili u virovitičku knjižnicu. Godine su iza njih i puno pročitanih knjiga. Ana Mikolić (98 godina) i Ivan Pisković (93 godine) najstariji su članovi Knjižnice.
Gospođa Ana bila je krojačica. Iako je veći dio dana bila zaokupljena poslom, radom u vrtu, brigom za obitelj, uvijek bi izdvojila vrijeme za čitanje. Njeni najbliži svjedoče da je imala izrazitu strast za čitanjem. Voljela je čitati knjige ljubavnog žanra, putopise, životopise različitih umjetnika i knjige o umjetnosti. Uz čitanje, gospođa Ana voli pletenje, pa je svatko od njenih članova obitelji dobio puno, finih, toplih pletenih stvari. Sretna je prabaka četvero praunučadi. Zbog zdravstvenih razloga ne dolazi više u Knjižnicu, čita manje, a za nju knjige posuđuje njezin sin. Voli čitati novine i časopise, a najdraži joj je Zavičaj, županijski časopis za kulturu, koji su joj jednom prigodom odnijeli u bolnicu želeći je razveseliti.

Gospodin Ivan bio je strojovođa, vozio je šinobus dvadeset i pet godina na relaciji Virovitica-Daruvar-Pakrac-Banova Jaruga, te godinama „parnjaču“. Volio je gledati kriminalističke i western filmove te čitati knjige kriminalističkog žanra, ali i djela klasične književnosti. Zadnjih nekoliko godina zanima ga literatura iz tehničkih struka, a čita bez naočala! Vozi auto i još uvijek je vješt u popravljanju bicikala i motora. U Knjižnicu vrlo rado dolazi i do nekoliko puta tjedno jer želi čitati novine. Sviđa mu se ugodan ambijent Knjižnice, tišina, ljubazno osoblje, a često nekog sretne za popričati.
Želimo svima nama da ustrajno čitamo i kada prođemo devedesete, a gospođi Ani i gospodinu Ivanu krepko zdravlje i životno zadovoljstvo.