Priče o neustrašivim hrvatskim ženama
Tatjana Barat
Priče o neustrašivim hrvatskim ženama zbirka je 50 književnolikovnih portreta žena koje su obilježile hrvatsko društvo. Među njima su žene svih zanimanja i profila koje su ostavile traga u hrvatskoj, a i svjetskoj povijesti, a zajedničko im je da su sve postigle vlastitim radom u vremenu koje nije uvijek bilo poticajno za obrazovanje i profesionalno usavršavanje žena.
Izvor: hocuknjigu.hr

Ikone- Neustrašive žene koje su promijenile Hrvatsku
Rosie Kugli
Portreti 50 većinom suvremenih žena koje su utkale zauvijek vidljive bodove u povijesno tkanje Lijepe Naše. Iako obje knjige krase predivne ilustracije naših ponajboljih likovnih umjetnica, postoji i mala razlika među njima: Priče o neustrašivim hrvatskim ženama namijenjene su djeci 7 – 13 godina, dok su Ikone: Neustrašive žene koje su promijenile Hrvatsku namijenjene djeci i mladima 12 – 18 godina. Iako vjerujemo da obje knjige mogu čitati svi!
Izvor: skolskaknjiga.hr

Neustrašive: žene koje žive po svom
Pénélope Bagieu
Pénélope Bagieu ovaj je projekt započela u okviru svog bloga na stranicama dnevnika Le Monde, da bi koju godinu kasnije ovih trideset zabavnih i dirljivih portreta nekih od najzanimljivijih žena u bližoj povijesti, uz fin omjer faktografije i humora, doživjelo i svoje ukoričavanje, podsjećajući nas na činjenicu da su se za neke stvari koje danas uzimamo zdravo za gotovo neke hrabre žene jednom morale izboriti!
Izvor: fibra.hr

20 iznimnih djevojčica koje su promijenile svijet
Rosalba Troiano
Kratke biografske priče za djecu osnovnoškolskog uzrasta pisane su u prvom licu. Naslov obuhvaća dvadeset životopisa značajnih umjetnica, sportašica, istraživačica, ikona stila, izumiteljica i znanstvenica, književnica, te aktivistica koje su ostvarile svoje snove i postale svjetski poznate kao primjerice spisateljica Agatha Christie ili astronautkinja Tereškova koja je prva žena koja je odletjela u svemir. Na kraju knjige nalazi se bibliografija naslova koji su korišteni pri nastanku knjige.
Izvor: hocuknjigu.hr

Žene u znanosti – 50 neustrašivih znanstvenica koje su promijenile svijet
Rachel Ignotofsky
Šarmantno ilustrirana obrazovna knjiga, bestseler New York Timesa, Žene u znanosti – 50 neustrašivih predvodnica koje su promijenile svijet, naglašava doprinos pedeset zapaženih žena na područja znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM) od antičkog pa sve do suvremenog doba. Ova fascinantna kolekcija sadrži i infografike o relevantnim temama kao što su žene u znanstvenim laboratorijima kao i zastupljenost žena koje trenutno rade na STEM području.
Izvor: skolskaknjiga.hr