Birdsall, Jeanne: Obitelj Penderwick

Upoznajte sestre Penderwick. One su: odgovorna i praktična Rosalind, tvrdoglava Skye, sanjarka Jane i stidljiva malena Batty, koja se odbija pomaknuti ako s njom nisu njezina leptirova krila. Kad se sestre s ocem upute na ljetne praznike očekuje ih veliko iznenađenje. Umjesto ruševne kolibe koju očekuju naći će se na prekrasnom imanju Arundel i ubrzo otkriti divne vrtove, tavan pun skrivenog blaga i kuharicu koja peče najfinije medenjake na svijetu. ..

Roman Obitelj Penderwick: Ljetna priča o četirima sestrama, dvama zečevima i vrlo zanimljivom dječaku doživio je popularnost među mladim čitateljima o kakvoj mnogi autori mogu samo sanjati, osvojio je brojne nagrade, uključujući američku književnu nagradu National Book Award za najbolji roman za mlade i do sada je preveden na impresivnih osamnaest jezika.

Izvor: eknjizara.hr

Edvardsson, Mattias: Sasvim obična obitelj

Christopher Olsen, mlad i uspješan poslovni čovjek, pronađen je izboden na gimnazijskom igralištu. Način ubojstva ukazuje na zločin iz strasti koji se odigrao usred noći, no policija je vrlo efikasna i već sljedećeg dana privodi osumnjičenu za ubojstvo, devetnaestogodišnju djevojku Stellu Sandell. Ona potječe iz sasvim obične obitelji, radi u H&M-u da bi uštedjela za putovanje po Aziji, a sve svoje slobodno vrijeme provodi s najboljom prijateljicom Aminom Bešić. Kad Stella završi u zatvoru, njezini roditelji – otac Adam, svećenik u Švedskoj crkvi, i majka Ulrika, vrhunska odvjetnica – nađu se na najvećoj životnoj kušnji. Hoće li pogaziti sva svoja načela i pokušati spasiti kćer premda ni sami nisu sigurni što se zapravo dogodilo? Mogu li obitelj i prijateljstvo izdržati izdaju i optužbu za ubojstvo? Sasvim obična obitelj uzbudljiv je triler nove švedske zvijezde Mattiasa Edvardssona koji se ne ispušta…

Izvor: hocuknjigu.hr

Wiggs, Susan: Obiteljsko stablo

Annie Harlow producentica je popularne televizijske kulinarske emisije i voli svojeg zgodnoga supruga te predivan dom koji dijele. A sada, nosi njihovo prvo dijete. No u jednom joj se trenutku ruši cijeli svijet. Tužna i povrijeđena, Annie se povlači u svoj stari obiteljski dom u Switchbacku u Vermontu, na farmi javora staroj nekoliko generacija. Ondje, okružena slobodoumnim bratom, njihovom razvedenom majkom i četvero mladih nećaka i nećakinja, Annie polako ponovno upoznaje svijet koji je napustila prije mnogo godina. Obiteljsko stablo priča je o neostvarenim radostima i ponovno dobivenim prilikama. Složen, racionalan, osjećajan, duhovit, tužan i mudar, ovo je roman za pamćenje.

Izvor: hocuknjigu.hr

Goudge, Eileen: Obiteljske brige

Popularna autorica romana Žena u crvenom donosi intimnu priču o izgubljenim i ponovno stečenim prijateljstvima, o obnavljanju starih ljubavi i vatrenom krštenju koje na koncu dovodi do iskupljenja triju veoma posebnih žena… Počinje izdajom koja razdvaja prijateljice iz djetinjstva, Abigail i Lilu, kad je Abigailina majka, koja je vodila kućanstvo za Lilinu imućnu obitelj, po kratkom postupku izbačena s posla. Abigail je ostala bez jedinoga doma koji je poznavala. Dvadeset pet godina kasnije, Abigail je uspješna autorica knjiga o kuhanju i televizijska voditeljica…

Izvor: hocuknjigu.hr