Naši knjižničari, Nela Krznarić i Robert Fritz su u petak, 30. rujna 2022. održali izlaganje pod nazivom Tjedan psihologije u virovitičkoj gradskoj knjižnici na stručnom skupu s međunarodnim sudjelovanjem Vidljivost narodne knjižnice u lokalnoj zajednici. Skup je organizirala Narodna knjižnica “Petar Preradović” Bjelovar povodom 190 postojanja knjižničarstva u Bjelovaru, 70 godina Dječjeg odjela i 50 godina Bibliobusne službe. 

Izlaganje je prikazalo višegodišnju suradnju Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica i Društva psihologa Virovitičko-podravske županije na programu Tjedan psihologije u Hrvatskoj. Od 2010. Knjižnica je sudjelovala na 12 manifestacija kao domaćin, partner, suradnik. Aktivnosti društva psihologa VPŽ su kroz razne aktivnosti nastojale približiti i predstaviti psihologiju i psihologijsku znanost u zajednici, njenu uključenost u svakodnevni život pojedinca i društva u cjelini. Narodna knjižnica, kao mjesto okupljanja, cjeloživotnog obrazovanja, kulture i informiranja svojom je misijom i djelovanjem usuglašena sa zajedničkim ciljevima i zadatcima. Prikazali smo pregled događanja (predavanja, predstavljanja, izložbe, tribine, projekcije, koncerti…) održanih u Knjižnici, a do sada ih je bilo preko 50 s ukupnom posjetom više od 3.000 korisnika.

Pokazalo se da naša knjižnica na ovaj način snažno podupire i aktivno zagovara suradnju u lokalnoj zajednici koja generira dodanu vrijednost te poboljšava imidž i vidljivost Knjižnice. Vjerujemo da će se suradnja s Društvom psihologa VPŽ nastaviti dalje na obostrano zadovoljstvo.