Voditeljica Matične razvojne službe za narodne i školske knjižnice Virovitičko-podravske županije Silvija Perić sudjelovala je s tri izlaganja na 47. izbornoj skupštini Hrvatskoga knjižničarskog društva koja se ove godine održala od 5. do 8. 10. 2022. u Zadru pod nazivom Knjižnice grade nove svjetove.

Izlaganje koje je zajedno s ravnateljem Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica Robertom Fritzom pripremila Silvija Perić, Knjižnična mreža Virovitičko-podravske županije: jučer danas, sutra prikaz je trenutnog stanja te vizija knjižnične mreže Virovitičko-podravske županije. Poseban osvrt stavljen je na projekt Potrubi za knjigu koji se provodi u okviru poziva Ministarstva kulture i medija RH Čitanjem do uključivog društva. Projektom će se osigurati nabava bibliokombija za potrebe pokretanja pokretne knjižnice u našoj županiji.

Putujuće knjižnice kao most do udaljenih korisnika: primjer međunarodne suradnje knjižničara kroz Erasmus+ program naziv je izlaganja kojim je Silvija Perić zajedno s Ljiljanom Vugrinec, voditeljicom Matične razvojne službe za narodne i školske knjižnice Koprivničko-križevačke županije predstavila sustav djelovanja narodnih knjižnica u Španjolskoj, koje su kolegice upoznale tijekom boravka u Barceloni i Lleidi kao korisnice Erasmus+ programa.

Na Forumu Regionalnih knjižničarskih društava, Silvija Perić i Bernarda Ferderber, ravnateljica Gradske knjižnice Đurđevac, predstavile su Aktivnosti regionalnog Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja te su sudjelovale u forumskoj raspravi o budućnosti knjižničara i knjižničarskih udruga.

Ovom izbornom skupštinom Silvija Perić postala je predsjednica Komisije za slobodan pristup informacijama te članica Komisije za pokretne knjižnice.

Virovitički knjižničari, ponosni članovi Hrvatskog knjižničarskog društva i na ovaj način doprinose razvoju i djelovanju knjižničarske struke.