U sklopu projekta “Stih plus stih jednako zbirka” sinoć je u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici održana poetska večer pod nazivom “Vatromet stihova”. U organizaciji Matice umirovljeničkih udruga Virovitičko-podravske županije predstavilo se 23 autora – osoba treće životne dobi. Bili su to Neda Bančić, Anton Toni Juran, Borislav Radanović, Marija Krašovec, Milan Krizmanić, Zvonko Ternjej, Barica Dokić, Ružica Cerjan, Branko Videković, Željka Špoljarić, Ljubica Njegić, Jasmina Stanimirović, Marica Erhatić, Marija Đurđica Bistrović i Ivanka Grivić, dok su pjesme Dragice Stipanić, Ane Prelog, Jadranke Biondić, Julijane Miš Nađ, Ivanke Poslek, Antonije Šerer, Bernarde Smiljanić i Jadranke Smiljanec interpretirali Tugomila Reder, Tamara Prelog i voditelj programa Trpimir Markotić.

U ime domaćina, Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, pjesnike i nazočne ljubitelje stiha pozdravila je voditeljica Odjela za odrasle i Zavičajne zbirke Nela Krznarić, a pjesnike su podržali zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek-Golinac, pročelnik Službe za pravne poslove i lokalnu samoupravu Virovitičko-podravske županije Ivan Horvat i predsjednik Matice umirovljeničkih udruga Virovitičko-podravske županije Antun Han.

Upravo su županija i grad Virovitica među prvima osigurali dio sredstava za prvu zajedničku pjesničku zbirku umirovljenika, koja bi trebala ugledati svjetlo dana do kraja godine. Za to će se pobrinuti uređivački odbor u sastavu Marija Karácsonyi, Antun Han i Trpimir Markotić.

(www.icv.hr, mš)