Prometno – edukativne radionice naziva Promet i ja održavale su se u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici svakoga dana u razdoblju od 17. do 20. srpnja 2018. godine.
Spomenute radionice, namijenjene djeci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta održane su u suradnji Igraonice Gradske knjižnice i čitaonice u Virovitici i Policijske uprave Virovitičko- podravske.
Prvoga dana druženja, tema radionice bila je sljedeća: Djeca u prometu kao pješaci i biciklisti.
Sljedeći dan nastavili smo s temom Djeca u ulozi putnika. Mali polaznici dobili su informacije o pravilima kako se ponašati kada su u ulozi putnika u vozilima.
Trećeg dana druženja odvojili smo vrijeme za prometno edukativni kviz kroz koji smo ponovili i utvrdili sve bitno što se spominjalo na radionicama.
Zadnji dan bio je rezerviran za čitanje edukativne slikovnice Usamljena svjetiljka autorice Ivane Molnar s kojom je zaokruženo i završeno naše druženje.
Policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu Policijske uprave Virovitičko – podravske, Anita Relić i ovoga se puta pobrinula da druženja budu prije svega poučna, ali vrlo zabavna i vesela. Kako sama kaže: “Ovakav razvoj prometne kulture kod djece je zasigurno kvalitetan temelj njihovog sigurnog samostalnog sudjelovanja u prometu u budućnosti”.