Za roditelje

Upisi u Igraonicu

U Igraonicu se može upisati svako dijete predškolske dobi i to tijekom cijele godine. Prije polaska djeteta u Igraonicu potrebno je da roditelji dođu na infomativni razgovor te ispune anketni listić. Kroz informativni razgovor između roditelja i voditeljice Igraonice razmjenjuju se potrebne informacije o Igraonici i djetetu, te se dijete raspoređuje u određenu skupinu.

Kontakt:

Igraonica, tel. 033/ 721-757
Voditeljica Igraonice Ivana Molnar, mob. 098/180 41 95
e-mail: igraonica@knjiznicavirovitica.hr

Termini vođenih programa su:

ponedjeljak, srijeda, petak:
16:00 – 17:30 mješovita skupina (od 3 do 7 godina)

utorak:
10:00 – 11:30 skupina beba (djeca do 3 godine)

četvrtak:
16:00 – 17:30 skupina beba (djeca do 3 godine)

subota:
10:00 – 11:00 kreativne radionice i pričaonice

KUTIĆ ZA MALE, MAME I TATE

Neizostavan u programima za predškolsku djecu. Riječ je o prostoru ispred Igraonice u kojem je izdvojena literatura za predškolsku djecu, njihove roditelje i sve one koji se bave odgojem i obrazovanjem predškolskog djeteta bilo da im je to struka ili samo predmet interesa.

U kutiću se nalaze slikovnice počevši od onih za najmlađe, dakle za djecu do treće godine, s malo teksta i jednostavnim slikama,  pa sve do onih s više teksta, dakle preko početnica  do slikovnica za predškolce i djecu koja počinju samostalno čitati.

Naš kutić ima i malu referentnu zbirku, tj. knjige koje će djeci dati informacije iz raznih područja njihovih interesa. To su razne dječje enciklopedije i enciklopedijski priručnici.

Uz već navedeno, kutić posjeduje i bogatu zbirku stručnih knjiga iz područja psihologije i pedagogije namijenjenih roditeljima i svima onima koji se bave djecom, kao pomoć u lakšem svladavanju odgojno–obrazovnih zadaća u razvoju predškolskog djeteta.

SURADNJA S RODITELJIMA

Roditelje smatramo neizostavnim partnerima u realizaciji naših programskih sadržaja.
Kroz svakodnevne susrete i razgovore dobivamo neke nove ideje i prijedloge za što bolji i kvalitetniji rad s djecom.

Zadovoljavanje potreba djece i njihovih roditelja na prvom je mjestu. Organiziramo susrete s roditeljima na koje pozivamo stručne suradnike kao što su: psiholozi, pedijatri, defektolozi i mnogi drugi.

Neizostavan oblik rada su i radionice naziva Mama, tata i ja. Namijenjene su djeci, njihovim roditeljima i svima odraslima koji se žele igrati, družiti, razvijati svoju kreativnost, ali i pokazati svoje ideje. Cilj takvih radionica je uključivanje roditelja u program potičući ih na kvalitetno provođenje vremena sa svojim djetetom. Kroz izložbe knjiga roditelje upućujemo na nova izdanja.

Putem letaka i oglasnih panoa informiramo ih o različitim temama i novostima (npr. Matematika prije škole i Čitanje prije škole)