Zbirke

Zbirka za mlade

Smještena je u izdvojenom i uređenom prostoru za mlade, a sadrži književne naslove domaće i svjetske književnosti namijenjene korisnicima srednjoškolske dobi.

Zbirka stripa

Godine 2015. u okviru manifestacije CRTOMAT! – mali festival ilustracije i stripa u Knjižnici je promovirana Zbirka stripa smještena u sklopu Odjela za odrasle uz Zbirku za mlade. Ljubitelji stripa mogu izabrati fantastični, vestern, pustolovni, horor, erotski, komični ili strip sa superjunakom.

Zbirka na stranim jezicima

U Zbirci se nalazi stručna literatura i beletristika na engleskom, njemačkom, talijanskom i španjolskom jeziku. Ovdje možete pronaći poznate naslove beletristike prilagođene određenom stupnju znanja engleskoga i njemačkoga jezika.

Zbirka knjiga o Domovinskom ratu

Sadrži literaturu na temu Domovinskog rata iz svih područja ljudskog znanja. Najveći broj zastupljenih djela je iz vojne znanosti i ratnih vještina, politike i književnosti, zatim povijesti, religije, sociologije, demografije, prava, medicine, umjetnosti, fotografije itd. U Zbirci se nalazi i nekoliko dokumentarnih filmova o Domovinskom ratu.

Češka zbirka

Nudi pripadnicima češke manjine u Virovitičko-podravskoj županiji  i zainteresiranim korisnicima za češki jezik literaturu za djecu i odrasle na češkom jeziku. U Knjižnici možete pročitati i nove brojeve časopisa za odrasle Jednota i časopisa za djecu Koutek.

Zbirka multimedijalne (AV) građe

Sadrži zvučne i video snimke (glazbene CD-ove i DVD- ove, dokumentarne i igrane  filmove), te veliki izbor CD-ROM-ova koji služe u obrazovne i istraživačke svrhe.

Zbirka za slijepe i slabovidne osobe

Nalazi se u prizemlju Knjižnice u prostoru uređenom i prilagođenom za slijepe i slabovidne osobe gdje je osigurano računalo za rad s govornom jedinicom. Zbirka sadrži zvučne knjige i knjige na Brailleovom pismu.