Dramska skupina

U sklopu Igraonice Gradske knjižnice i čitaonice u Virovitici već nekoliko godina djeluje Dramska grupa GKČ, koja okuplja djecu od predškolskog do osnovnoškolskog uzrasta. Djeca se u dramskoj grupi zabavljaju, razvijaju svoje mogućnosti i koncentraciju, stječu sigurnost i samopouzdanje, a kroz igru razvijaju svoju kreativnost i maštu.

Također, surađuju s drugim polaznicima i uče kako raditi u grupi, te što je timski rad u kojem se moraju osloniti na partnera kako bi došli do određenih rezultata ili kako bi završili pred njih postavljen dramski zadatak. Sudjelovanjem u dramskim igrama, vježbama i dramskim tehnikama djeca razvijaju empatiju, toleranciju, moralna uvjerenja i jačaju samopouzdanje.

Polaznici sudjeluju u stvaranju predstave, a kroz elemente procesne drame razvijaju dramsku darovitost i upoznaju se s dramsko-scenskim izrazom. Tijekom rada u dramskoj grupi, djeca uče komunikaciju, razvijaju svoje govorne sposobnosti i izražajnost. Posebna pozornost posvećuje se pravilnom izražavanju i obogaćivanju rječnika te izražajnosti pokreta i njihove koordinacije.

Nadalje, upoznaju se s dramskim stvaralaštvom i vrstama dramskog izraza. Dramski odgoj je izuzetno koristan za pravilan razvoj dječje ličnosti. Kroz recitacije, dijaloge, monologe, pantomime, imitacije i improvizacije, djeca vježbaju vlastiti glas, oslobađaju se u govoru i pokretu.

Neki od ciljeva dramske skupine, pa tako i odgoja, jest pružiti djeci mogućnost za što kvalitetnije provođenje slobodnog vremena. U okviru raznih svečanosti, književnih večeri kao i samih predstava, djeca redovito pokazuju rezultate rada dramskog studija.

 

Dramska skupina u gostima

07.06.2019.

Na poziv ravnatelja Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića i učiteljica razredne nastave, Dramska skupina Gradske knjižnice i čitaonice izvela je predstavu pod nazivom Kako spasiti bolesnu zemlju. Predstava je izvedena u centralnoj školi za  djecu nižih razreda i one koji se tek upisuju u školu.

Zahvaljujemo se na gostoprimstvu te se nadamo da smo edukativnom predstavom, na zanimljiv način, ponovili gradivo vezano za očuvanje okoliša te dali mali doprinos u edukaciji djece. Hvala učiteljici razredne nastave Ireni Iličić na poticanju suradnje za koju bi željeli da se nastavi kroz razmjenu različitih sadržaja.

 

Dramska skupina Gradske knjižnice u gostima Dječjem vrtiću Cvrčak

Poučnim igrokazom Kako spasiti bolesnu Zemlju djeci smo na zanimljiv  i slikovit način ukazali na važnosti očuvanja okoliša.

svibanj, 2019.

 

Dramska skupina virovitičke knjižnice mališane poučila “Kako spasiti bolesnu Zemlju”

U povodu Dana planete Zemlje polaznici Dramske skupine Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica u utorak, 23 travnja izveli su za polaznike Igraonice i druge mališane igrokaz. Izrazito poučnom pričom “Kako spasiti bolesnu Zemlju” mališanima su pokušali ukazati na važnost zaštite okoliša. Poručili im da svaka odbačena limenka i plastična vrećica “ozljeđuje” Zemlju. Voditeljica Dramske skupine je Ivana Molnar. (www.icv.hr, ml; foto: M. Lukačić)
 

 

PROSINAC U GRADU Predstava i slatki darovi za polaznike Igraonice Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica

 

Polaznici Dramske skupine Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica danas (petak) odigrali su predstavu “Božićni darovi” za sve mališane polaznike Igraonice. Riječ je o poučnoj predstavi kojom su mališanima pokušali ukazati na važnost dobrote, prijateljstva i ljubavi u odnosu na materijalne darove. Uz pomoć roditelja, mali su glumci nakon predstave svoju publiku počastili slatkim darovima. (www.icv.hr, ml; foto: M. Lukačić)