Međunarodni dan dječje knjige koji se svake godine obilježava 2. travnja, na rođendan H. C. Andersena, ove smo godine u našoj knjižnici obilježili finalom akcije poticanja čitanja koju smo nazvali Knjige koje sele da druge razvesele. O čemu je zapravo riječ?

Još u veljači ove godine, preselili smo dio knjiga s Dječjeg odjela u školske knjižnice. Riječ je o iznimno zanimljivim dječjim romanima suvremenih stranih i domaćih pisaca koje školske knjižnice ne posjeduju. Učenici su u drugom dijelu veljače i tijekom ožujka preseljene naslove posuđivali u svojim školskim knjižnicama, čitali ih i pripremali se za današnje finale. Naši mladi čitatelji danas su nam predstavili čitane romane na različite načine. Pogledali smo brojne prezentacije, rješavali kvizove, vidjeli predstavljanje kroz književne abecedarije te pokoji kraći performance. Svi su zaista pročitali knjige i itekako se potrudili biti najbolji u svojim predstavljanjima.

Teškom mukom, odlučili smo proglasiti pobjednike, a to su Meri Josić i Nela Pleša iz 4.b razreda Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić i Sara Vranić iz 8.c razreda Osnovne škole Vladimir Nazor. Svi smo se na kraju počastili i poželjeli jedni drugima još više pročitanih knjiga do sljedećeg Dana dječje knjige!