Međunarodni dan obitelji kojega su Ujedinjeni narodi proglasili 1989. godine, a u svijetu je prvi put obilježen 15.05.1994., danas je obilježen i u našoj knjižnici. Nakon razgovora o pojmu obitelji, ulozi obitelji u društvu, obiteljima diljem svijeta…,pročitali smo priču koju je napisala Andrea Petrik Huseinović, a nosi naslov Moja obitelj.

Na taj smo način predstavili neke od zanimljivih knjiga i slikovnica na zadanu temu kako to i obično činimo prije svake radionice, a u svrhu popularizacije čitanja i poticanja ljubavi prema knjizi i lijepoj riječi. Nakon pričanja, uslijedio je radni dio na kojemu su mališani crtali svoje obitelji i izrađivali prigodne okvire za nacrtano. Na fotografijama je vidljivo kako su bili zaista kreativni.

Radionice u suradnji Dječjeg odjela i Igraonice knjižnice s Društvom “Naša djeca” Virovitica održavaju se u kontinuitetu svakog mjeseca još od početka 2017. godine. Prilikom održavanja radionica potičemo izražavanje i stvaranje, njegujemo ljubav prema književnosti, promičemo toleranciju, sklapamo nova prijateljstva…,a velik broj polaznika pokazatelj su uspješnosti istih.