U sklopu manifestacije “Prosinac u gradu”, u Gradskoj knjižnici i čitaonici u srijedu, 18. prosinca 2019. održana je pričaonica i kreativna radionica pod imenom “Bijeli Božić”.

Spomenuta pričaonica i kreativna radionica ugostila je djecu, koja su u pratnji svojih roditelja izrađivala božićne kapice od vune, božićne čestitke, ukrašavali staklene teglice… Jednosatna radionica kod mališana je izazvala veliko oduševljenje, a osmijeh s lica nisu “skidali” niti njihovi roditelji.

-Ovu kreativnu radionicu nazvali smo Bijeli Božić, jer vjerujem da svi priželjkujemo snijeg za ove božićne i novogodišnje blagdane – kroz smijeh je rekla Ivana Molnar, voditeljica Igraonice Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica.

Sav materijal potreban za izradu zamišljenih predmeta na ovoj kreativnoj radionici ustupila je virovitička poklon galerija “Ad Astra”. Đurđica i Daria Klimek iz “Ad Astre” također su sudjelovale i pomogle mališanima kako bi na kraju sretni otišli kući s predmetima koji će ovog Božića krasiti njihove prozore i božićne jelke.

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)