Iza nas je tjedan zimskih radionica koji smo simbolično nazvali „Snježni tjedan“. Iako nismo uspjeli dozvati snijeg, kroz četiri radionice u „Snježnom tjednu“ uživali smo u različitim snježnim motivima kroz priču, sliku, glazbu i ples.

Prva, književna radionica održana je u utorak 7. 1. i nosila je naziv „Pahuljaste priče.“ Kao uvod u radionicu pročitane su priče o zimi i snijegu, a zatim su pomoću sličica i pripremljenih riječi nastajale nove zimske priče iz dječje mašte. Radionicu je vodila Mirjana Kotromanović, voditeljica Dječjeg odjela.

U utorak, 8. 1. je održana likovna radionica. Na drugoj, likovnoj radionici imena „Snježna idila“, djeca su na tamnoj papirnatoj podlozi slikala snježne prizore i izrezivala pahulje od papira. Radionicu je vodila Ivana Molnar, voditeljica Igraonice.


Na trećoj, glazbenoj radionici naziva „Igra sa snjegovićem“ koja je održana u četvrtak 9. 1., djeca su pjevala pjesmicu Snjegoviću, snjegoviću. Pjesmicu su pjevali tiho, glasno, sporo, brzo… Uslijedilo je natjecanje u pjevanju i sviranje instrumenta: štapići, triangl i def.

Zadnja, plesna radionica imena „Ples pahulja“ održana je u petak 10. 1. i započela je igrom „Glazbene stolice.“ Mališani su naučili plesati na tri pjesme o zimi i pahuljicama, dozivali su snijeg, a plesnu radionicu završili igrom Glazbeni kipovi. I glazbenu i plesnu radionicu vodile su učiteljice razredne nastave Dunja Talijanac i Ana Milković Jovanović.

Bilo je veselo i zabavno!

Radionice su održane u suradnji Dječjeg odjela i Igraonice s Društvom „Naša djeca“ Virovitica.

Fotografija Gradska Knjižnica U Virovitici.

Fotografija Gradska Knjižnica U Virovitici.Fotografija Gradska Knjižnica U Virovitici.