Novi roman za mlade iz riječke izdavačke kuće Studio TiM, autorice Katarine Solomun, donosi priču o odrastanju i svakodnevnim problemima tinejdžera.
Glavni lik romana, djevojčica Mija, živi u gradskome kvartu među 25-katnim neboderima gdje živi i njezina najbolja prijateljica Lea. Prijateljice su još od vrtića, idu u istu osnovnu školu, u isti razred, sjede u istoj klupi, a namjera im je upisati i istu srednju školu. Zajedno provode gotovo svaki slobodan trenutak, treniraju odbojku, gledaju filmove, isprobavaju odjeću, kozmetiku. No jedan rođendan će sve promijeniti…Laži, optužbe i prijetnje možda trajno naruše njihovo dugogodišnje prijateljstvo. Osim problema s Leom, Miji dodatne glavobolje zadaje zgodni susjed Frano koji živi par katova ispod Mije. Hoće li Mija i Lea prijeći sve prepreke i ostati najbolje prijateljice, i hoće li se roditi ljubav između Mije i Frane ostaje na vama da otkrijte.
Potražite roman riječke autorice Katarine Solomun koja je do sada objavila zbirku vintage kulinarskih priča “Slatki dobar tek” te young-agult roman “Stavit ću te na Facebook” i zavirite u ne baš uvijek idiličnu svakodnevicu jedne tinejdžerice.
Knjigu možete pronaći na Dječjem odjelu Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica.

Priredila: Anja Krmpotić