Međunarodni dan tolerancije koji se svake godine obilježava 16. 11., bio je povod za virtualni susret s učenicima trećeg razreda Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica i njihovom učiteljicom Romanom Brajković. U razred se preko Zoom-a uključila voditeljica Dječjeg odjela naše knjižnice, Mirjana Kotromanović koja je s učenicima razgovarala o pojmu tolerancije, što on za njih predstavlja, prema kome su oni i kada bili tolerantni.

Prilikom susreta, učenicima su predstavljene slikovnice na istu temu “Žabac i stranac”, “Zaljubljeni žabac”, “Super je bit’ različit”, “Smrveni i Smlavi”, a pročitana im je slikovnica “Izgubio se jedan zeleni pas”. Susret je održan s ciljem podsjećanja na potrebu uvažavanja i poštivanja drugačijih od nas, a ujedno je i početak virtualnih susreta u kojima će se predstavljati tematski naslovi u svrhu popularizacije čitanja kod djece i mladih.

Ne odustajemo od ljubavi prema knjizi i čitanju niti u ovim vremenima kada se ne možemo vidjeti uživo, zahvalni smo na čarima moderne tehnologije, ali se veselimo i budućim stvarnim susretima! 

Fotografija Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica.

Fotografija Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica.

Fotografija Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica.