Kako je cijeli mjesec svibanj u našoj knjižnici posvećen Africi, tako smo i u našoj rubrici „Jedi zdravo, čitaj zdravo“ odlučili prijeći europske granice i uputiti se u zemlje drugačijih kulinarskih tradicija. Ovaj kreativan, orijentalan recept pronašli smo u kuharici „Vegetarijanska kuhinja iz cijelog svijeta“ , a riječ je o Jastučićima od tijesta sa špinatom i sojom. Neka mirisi orijenta zavladaju vašim domom, a nepca ostanu obogaćena novim, bogatim i naglašenim okusima. Kuharicu potražite u Knjižnici na Odjelu za odrasle u kojoj ćete pronaći još mnoštvo zanimljivih i neobičnih recepata iz cijeloga svijeta. Dobar tek!

Tijesto za jastučiće je domaće izrade jer se wonton tijesto prodaje isključivo u trgovinama s azijskim proizvodima. U nastavku donosimo recept:
300g glatkog brašna
220ml kipuće vode
prstohvat soli
Umijesite tijesto od brašna, kipuće vode i malo soli. Kad se svi sastojci povežu, mijesite 10 minuta, a onda tijesto podijelite u dvije kugle, pokrijte prozirnom folijom i pustite da odstoji pola sata. Nakon toga tijesto razvaljajte i okruglim kalupom režite krugove te svaki punite nadjevom. Ostatak pripreme pratite u receptu.
pripremila, skuhala, fotkala Anja Krmpotić