Početak listopada dovodi u knjižnicu i brojne posjetitelje. Tako nam već 6. listopada u goste dolaze učenici šestih razreda Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica s nastavnicom hrvatskog jezika Kristinom Đeri, a tijekom posjeta upoznaje ih se s knjižničnim uslugama, programima i zbirkama.

Na samom početku Mjeseca hrvatske knjige posjetili su nas učenici PŠ Velika Črešnjevica s učiteljicama Katarinom Moslavac i Nikolinom Matić. Nakon upoznavanja s knjižnicom pročitali smo priču Mali žir kao uvod u kreativnu radionicu. Druženje i obilazak završavamo u Igraonici uz priču Ježeva kućica.

Gostujemo u Dječjem vrtiću Cvrčak.

18.10.2021. gosti smo u skupini Veselići.
Nakon razgovora o knjižnici i uslugama koje knjižnica nudi, pročitali smo priču s kojom smo ujedno obilježili Dan kravate.
Druženje nastavljamo s razgovorom o hrvatskim pleterima. Bogatstvo pletera i njihova reljefnost inspiracija nam je za ukrašavanje kravata od papira. Isprepletene linije na pleterima i sami motivi pletera potiču zanimanje za grafomotoriku. Pri samom kraju druženja svako dijete se slikalo s kravatom nastalom na radionici.

Istog dana našu knjižnicu posjećuju djeca nižih razreda osnovne škole iz Orahovice. Nakon obilaska knjižnice, čitamo priču, upoznajemo se s hrvatskim pleterima te tehnikom origamija izrađujemo kravate.

19.10.2021. ponovno gostujemo u Dječjem vrtiću Cvrčak, ovog puta u skupini kod teta Elizabete i Gabriele. Pričamo o knjižnici, godišnjim dobima i čitamo priču Mali žir. Nakon priče igramo se papirom u boji i crtamo godišnja doma.

Dok smo mi bili na gostovanju u Dječjem vrtiću Cvrčak, našu su knjižnicu posjetili učenici nižih razreda iz Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje zajedno sa svojom učiteljicom Irenom Iličić.

Posjete i gostovanja u prvoj polovici Mjeseca hrvatske knjige završavamo posjetom djece iz Dječjeg vrtića Cvrčak s tetama Ružicom i Irenom.