U sklopu projekta Uz Miku i Virku kroz zavičajnu zbirku koji se sastoji od nekoliko etapa ,kroz koje se djeci na zanimljiv način nastoji približiti kultura i tradicija virovitičkog kraja, polaznici Dramske skupine posjetili su Gradski muzej Virovitica.
Nekoliko projektnih etapa odnosi se upravo na proučavanje i informiranje djece o tradicionalnim jelima te o tradicijskoj odjeći pa su posjetom Muzeju dobili odgovore na spomenute teme, kao i na mnoge druge vezane uz virovitički zavičaj.
Kroz muzejske zbirke vodila ih je Jasmina Jurković Petras, viša kustosica u Muzeju.
Arheološka zbirka zanimljiva je po prikupljenim iskopinama od keramike, kamena, metala i stakla.

 
Kulturno–povijesna zbirka sadrži najviše vrijednih kulturnih i povijesnih predmeta s područja grada Virovitice, dok je posebnu pažnju privukla Etnografska zbirka – prepuna raznih alata, namještaja, odjeće te nakita koji svjedoče o bogatoj tradicijskoj kulturi. Zahvalni Gradskom muzeju Virovitica na sudjelovanju u projektu Uz Miku i Virku kroz zavičajnu zbirku, s veseljem iščekujemo neke nove suradničke programe. Posjetom Gradskom muzeju Virovitica, projekt Uz Miku i Virku kroz zavičajnu zbirku došao je do svoje pretposljednje faze, a sama završnica donosi tiskanje izmijenjenog i dopunjenog izdanja slikovnice Miko i Virka u šetnji našim gradom.