U četvrtak 4. 11. 2021. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica održan je književni susret s autoricom Vladimirom Velički. Susret se održao u okviru Mjeseca hrvatske knjige 2021., a bio je namijenjen djeci predškolskog uzrasta.
Veliki interes za susret s autoricom ukazao je na potrebu organiziranja dolaska djece u dvjema skupinama. U prvoj skupini gostovala su djeca iz Dječjeg vrtića Cvrčak. U drugoj skupini gostovala su djeca iz Dječjeg vrtića Bubamara, Dječje kuće Leptir, te polaznici Igraonice.
Na samom početku, autorica je s djecom uspostavila odličnu interakciju te ih potaknula i vodila u zajedničko stvaranje priče. U nastavku druženja djeci su pročitane dvije priče iz zbirke pod nazivom Mala, mala vila. Priče s kojima su se djeca upoznala nose naziv Izgubljena vila i Kristijan. Govore o prijateljstvu, različitostima i prihvaćanju različitosti. Prepune su pozitivnih osjećaja, promišljanja te pouka.
Vladimira Velički profesorica je na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Članica je Hrvatskoga filološkog društva i Hrvatske udruge za logoterapiju Logos, te predsjednica Udruge Audivko (centar za cjelovito učenje, logoterapiju i egzistencijalnu analizu).
Sudjelovala je na brojnim znanstvenim i stručnim skupovima u zemlji i inozemstvu, kao izlagačica i pozvana predavačica. Objavila je velik broj znanstvenih i stručnih radova, nekoliko knjiga (Jezične igre za velike i maleStihovi u pokretu: Malešnice i igre prstima kao poticaj za govor) i znanstvenu monografiju Pričanje priča – stvaranje priča. Povratak izgubljenomu govoru.
Kako sama kaže, jako voli pričati priče, a i ovoga je puta pričama oduševila prisutne mališane.