Prava mala čarolija dogodila se u subotu 18. prosinca u našoj knjižnici. Klub mladih Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica na svom jubilarnom 10. susretu bio je domaćin božićne večere i božićne večeri s Harryjem Potterom.

Atmosfera koju su upotpunili motivi, odavala je dojam da smo zaista u Hogwartsu. Na večeri su se okupili članovi Kluba mladih „O čitanju i svemu pomalo” i brojni drugi gosti, naravno obožavatelji književnog i filmskog serijala o čarobnjaku Harryju Potteru. Na meniju su se mogle pronaći metlice, kokice iz kotlića, Harryjevi kolačići i bomboni, pisma, čarobni narančasti napitci i naravno prava Harry Potter torta.

U ugodnom razgovoru tijekom večere saznali zašto je upravo Harry Potter mnogima omiljeni junak, a da to dosita jest, potvrdili su i znanjem koje su pokazali igrajući kviz o poznavanju detalja iz života istoimenog junaka.

Naravno, gledali smo i dio iz prvoga dijela filmskog serijala kako bismo se prisjetili pojedinih detalja. Već sada se veselimo nekim novim čarolijama u našem Klubu!