Druženje u veljači započinjemo 2. 2. kreativnom  radionicom i pričaonicom Najbogatiji vrabac na svijetu;

a nastavljamo sa subotnjom radionicom naziva Obuci se zimski koja je održana u suradnji s DND Virovitica.

S pričaonicom Tema ljubavi u književnosti za djecu koja je održana 7. 2. započinjemo pričati o ljubavi, a upriličena je i izložba slikovnica i knjiga za djecu na istu temu.

Svi znamo da je veljača poznata i kao „mjesec ljubavi”, a razlog tomu je Dan zaljubljenih, odnosno Valentinovo koje obilježavamo 14. veljače.

Motivirani brojnim simbolima ljubavi koji nam plijene pažnju gdje god da se okrenemo odlučili smo ovaj mjesec malo više pažnje posvetiti motivima ljubavi.

Ljubavi su različite, a ona koju mi želimo potaknuti je ljubav prema knjizi, slikovnici te ljubav prema pisanoj riječi.

Motivi ljubavi naziv je radionice i pričaonice održane 9. 2. u Igraonici i na Dječjem odjelu. Susret je započeo čitanjem priče Zaljubljeni žabac, a nastavljen je razgovorom o simbolima ljubavi. Složili smo se da je srce jedan od najčešćih simbola ljubavi pa je poslužilo i kao inspiracija za radionicu. Tako su nastale krune ukrašene srcima te 3D srca za dekoraciju prostora.

Na sam dan Valentinova, odnosno 14. 2. polaznici radionice izrađivali su čestitke sa romantičnim stihovima pa je radionica dobila naziv Poklanjam ti čestitku i stih.

Na isti se datum, 14. 2. obilježava Međunarodni dan darivanja knjigom, pa je tako naša knjižnica organizirala akciju prikupljanja slikovnica..

Ujedno su knjižnicu posjetili učenici drugog razreda Osnovne škole Vladimir Nazor Virovitica koji su se uključili u akciju darivanja slikovnica zajedno sa svojom učiteljicom Elvirom Slavić Tomšić.

Uvijek aktualna i tema o kojoj je potrebno više govoriti su mediji pa je pokrenut ciklus radionica za tinejđere na istu temu. O tome kako mediji utječu na mentalno zdravlje razgovaralo se na radionici Medijske pismenosti 16. 2.

U veljači je započelo i vrijeme maskenbala. Tako je 19.2.  održana radionica Izrade maski u suradnji s DND Virovitica, a 28. 2. Igraonicu Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica razveselila su maskirana dječja lica. Maskenbalsko veselje bilo je prožeto igrom, plesom i pjesmom.

Okupljene male maškare djeca su predškolske i osnovnoškolske dobi.

U dobrom i vedrom raspoloženju, tjerajući zimu, nastavljamo s druženjima proljetnog sadržaja kroz pričaonice i radionice. Pridružite nam se!

Praznike u veljači obilježio je Tjedan druženja i stvaralačkih aktivnosti na kojemu su sudionici kroz niz radionica imali priliku saznati kako stvoriti priču.