Svibanj smo započeli obilježavanjem Majčinog dana. Uz priču i igru 2. 5. djeca su se družila s mamama na radionici pod nazivom „Mama i ja” na kojoj su zajednički izrađivali malene magnete.

Teta Ljubica Njegić, odgojiteljica u mirovini, 4. 5. bila je naša gošća u Igraonici. Djeci je predstavila svoju slikovnicu „Čitajmo zajedno”. Teta Ljubica je djeci pročitala nekoliko zanimljivih priča i pjesmica, a mališani su ju sa zanimanjem slušali i rado s njom razgovarali o likovima iz slikovnice, kao i samoj slikovnici.

Što će se dogoditi u našim ustima, ako redovito ne peremo zube bila je tema pričaonice Mrljek i Prljek, pokvareni zub održane 11. 5. na kojoj smo osim priče, od kolaža izrezivali Mrljeke i Prljeke.

16.5. obilježili smo Međunarodni dan obitelji, pa smo tim povodom organizirali radionicu pod nazivom „Obitelj u srcu” na kojoj su nastali veseli radovi.

Predivna priča Julije Donaldson „Najotmjeniji div u gradu” poslužila nam je za pričaonicu održanu 18.05. Djeca su rado poslušala priču i podijelila svoja iskustva u pomaganju drugima na razne načine. Nakon toga su djeca odabrala najdraži lik iz priče i nacrtala ga.

Slikovnica Jakov u parku poslužila nam je za pričaonicu održanu 23. 5. S djecom smo razgovarali o našem parku i omiljenim aktivnostima koje provode o njemu. Povod za održavanje radionice bilo je obilježavanje Europskog dana parkova, a što se ujedno izvrsno uklopilo u projekt Zelenih knjižnica od kojem od ove godine sudjeluje i naša knjižnica.

Da je u zdravom tijelu zdrav duh naučili smo iz priče Mladena Kušeca „Vježbanje je zdravo”. Nakon toga su se djeca i sama okušala u izvođenju raznih vježbi, a potom su na papiru prikazali svoj najdraži sport.