Nakon ljetnih aktivnosti, druženja nastavljamo sa subotnjom radionicom održanom 3.9. u suradnji s Društvom „Naša djeca” Virovitica. 

U novi početak školske godine uvodi nas priča „ Marija kreće u školu” koju smo pročitali na pričaonici 5. 9.

Zašto su se pastele bacile u štrajk saznali smo na kreativnoj radionici i pričaonici održanoj u srijedu 7. rujna.

Pričaonica  koja je održana 12. 9. bila je u znaku čaja. Priča „Tigar koji je svratio na čaj” poslužila je kao uvertira u istraživačku aktivnost o porijeklu čaja, njegovim mirisima i okusima koje nam taj topli napitak pruža.

Kreativna srijeda 14. 9. protekla je u znaku Puža. Od kartona i stiropora u boji nastali su šareni pužići koji krase prostor Dječjeg odjela.

Koju tajnu krije jedno strašilo razotkrili smo kroz subotnju pričaonicu i kreativnu radionicu nazvanu prema slikovnici „Strašilova tajna”. U suradnji sa članovima Društva „Naša djeca” Virovitica od papirnatih tanjura, slame i kolaža izradili smo vesela strašila.

Vođeni dječjim interesima tema pričaonica 19. 9. ponovo je bila u znaku pastela. Ovoga puta pastele su se odlučile za povratak kući. Nakon priče razgovarali smo zašto je kod kuće ipak najljepše.

Prve jesenske kiše bile su nam inspiracija da uz priču „Mala kišna kap” saznamo kako nastaje kiša i stvorimo svoje kapljice od folije.

Kako smo kalendarski ušli u jesen na pričaonici 26. 9. bavili smo se promjenama u prirodi. Do kakvih promjena dolazi u jesen zorno nam je dočarala priča „Jesen male guske” .

Kruška, jabuka, šljiva… motivi su kreativne voćne radionice nastale u srijedu 28. 9.

Djeca su od glinamola modelirala svoju voćnu košaricu.

Korak po korak ušli smo u mjesec listopad uz Andersenovu bajku „Pero i tintarnica”. Tu subote su djeca naučila što je bajka i što bajku čini bajkom, a nakon toga su slikala čarobna pera.

 

Prvi tjedan u listopadu posvećen je djeci. Tako smo i mi obilježili dječji tjedan u suradnji s Društvom „Naša djeca” Virovitica. Za djecu su bile organizirane razne pričaonice, pokretne igre u prostoru, društvene igre, a zaigrali smo i  igre naših baka i djedova.

Žir je neizostavni simbol jeseni. Proteže se kroz brojne priče i pjesmice. Priča „Mali žir” bila je uvod u pričaonicu o žiru održanu u ponedjeljak 10. 10.

Kreativna radionica 12. 10. bila je u znaku žira. Polaznici su modelirali žireve od das mase.

Subota 15. 10. bila je rezervirana za frizuru gospođice Jeseni. Šareno lišće poslužilo nam je za izradu maštovitih jesenskih frizura.

Studeni započinjemo subotnjom radionicom i još se malo zabavljamo jesenskim aktivnostima.

Uz priču pod nazivom „Ježovita priča” nastali su mali čupavi ježići od vune. Dok je priča pod nazivom „Vuk koji je ispao iz knjige” poslužila kao motivacija za izrađivanje vuka od starih novina.

Kao uvertira u blagdansko raspoloženje poslužila nam je zbirka priča i recitacija naziva Svjetiljka za dječju dušu”. Kreativna srijeda, 30.11. posvećena je čizmicama svetog Nikole.

Spomenutom radionicom završavamo jesenski ciklus te se pripremamo za manifestaciju „Prosinac u gradu”. Dođite i družite se s nama.